Wij zijn 7 leefstijlcoaches die de Gecombineerde Leefstijlinterventie CooL aanbieden in en rond Utrecht stad.

We hebben een passie voor gezond leven. Als coach willen wij jou stimuleren, ondersteunen en inspireren om gezonde keuzes te maken. Want onze visie is dat iedereen regie kan pakken over zijn of haar gezondheid.

We zijn allemaal ingeschreven bij de Beroepsvereniging voor Leefstijlcoaches Nederland (BLCN), en hebben de benodigde contracten om onder de basisverzekering te werken.

We werken allemaal onafhankelijk van elkaar, zijn zelfstandig, en kiezen ervoor om gezamenlijk een gezicht naar buiten te laten zien, om het CooL aanbod zichtbaar te maken. Zodat jij kan kiezen waar jij het CooL programma wilt starten.


Anne van Faassen

Tijdens mijn werk als oefentherapeute Cesar ben ik al veel bezig met hoe iemand zo effectief en gezond mogelijk kan bewegen, sporten en leven. Toen ik in aanraking kwam met het vak leefstijlcoaching, trok mij dit direct aan. Het heeft veel raakvlakken met oefentherapie, en voegt veel toe. Als leefstijlcoach richt ik mij op alle onderdelen van een gezonde leefstijl: bewegen, voeding, slapen, stress en ontspanning, maar ook energiemanagement en natuurlijk gedragsverandering. 


Het meest belangrijke is om in kleine stappen het gedrag te veranderen, om oude gewoontes te doorbreken en te vervangen voor gezondere gewoontes. 


Als leefstijlcoach zoek ik samen met u naar kleine aanpassingen in uw huidige leefstijl, die bij u passen en waar u zich prettig bij voelt. Ik vind het belangrijk om een veilige omgeving te creëren en om iedereen in zijn waarde te laten. Ik vind het mooi om te merken dat je als leefstijlcoach echt kunt ondersteunen en inspireren tijdens het traject naar een gezondere leefstijl. 


www.cesar-therapie.com/cool/ 

Email: anne@de-oefenpraktijk.nl 

Tel: 030 237 8187 

Doriet Lyppens-Merhav

Mijn naam is Doriet Lyppens-Merhav. Sinds begin 2019 ben ik erkend leefstijlcoach en ingeschreven bij de Beroepsvereniging LeefstijlCoaches Nederland (BLCN).

Werken als leefstijlcoach vind ik geweldig omdat ik intensief met mensen kan samenwerken en ze echt verder kan helpen. Met mijn energie en kennis coach ik graag mensen om hun individuele doelen voor een gezonde leefstijl te bereiken.

Ik heb veel ervaring als fysiotherapeute bij revalidatiecentra en als fitnessinstructeur en personal trainer bij Sportcentrum Oudenrijn. 

Tijdens mijn werk heb ik veel mensen ontmoet die genoeg hadden van het ge-jojo met diëten of intensieve beweegprogramma’s, en mensen die regelmatig last hadden van emotionele eetbuien. Zij zochten ondersteuning om hun leefstijl blijvend gezonder te maken. Daar is duidelijk veel behoefte aan.

Daarom ben ik de opleiding gaan volgen tot leefstijlcoach. Met deze kennis en mijn eerdere ervaring heb ik nu al veel mensen geholpen hun leefstijl structureel te veranderen. Samen vinden we een pad om jouw leefstijl te verbeteren op een manier die bij jouw past. Ik help je graag, maar jij hebt de regie! 

www.leefstijl-utrecht.nl

E-mail: doriet@leefstijl-utrecht.nl

Tel: 06 – 20018 123

Frouwke van Rootselaar

Ik ben in 2018 leefstijlcoach geworden omdat het mij fascineert hoeveel je als mens kan bijdragen aan je eigen gezondheid. Ik ben een praktisch mens, dus ik ga graag aan de slag met hele concrete manieren om je gezondheid te verbeteren: beweging, ontspanning, voeding en slaap, het is een boeiend samenspel. 

Als coach ben ik mij er erg van bewust dat er een groot gat kan zitten tussen weten wat gezond is en het ook doen. Wil je wel gezonder leven, maar lukt het je niet? Het gaat er vaak niet om wat je verandert in je leefstijl, maar hoe je dat doet. Met plezier, kleine stapjes, vertrouwen krijgen, oog hebben voor wat je nodig hebt. Ik moedig je aan om jouw weg hierin te zoeken.

Wat ik van klanten terug hoor is vooral dat ik rustig ben en niet oordeel: “Ik vind het krachtig vind hoe jij neutraal (zonder oordeel te geven of laten blijken) met mij dit proces bent ingegaan. Ik vind dat bijzonder knap. Je luistert heel goed en vertaalde dat naar (voor mij altijd) de juiste informatie / tools en handvaten, alsmede eyeopeners. Je bent rustig, positief en voelt goed aan wat de ander (ik) nodig had. Doordat je zo rustig en kalm bent en luistert, geef je de ruimte om een ander te laten vertellen. Dat is een bijzonder gave. Je bent gewoon een goede en fijne coach, een fijn mens!”

www.jeleefstijlinbeweging.nl (samenwerking voor het CooL programma) en

www.rootsinhealth.nl (mijn eigen bedrijfswebsite)

E-mail: info@rootsinhealth.nl

Tel: 06 – 2858 0234

Marieke Wenting


Ik ben Marieke Wenting. Ik werk als erkend leefstijlcoach, CooL-coach & als runningtherapeut. Ik heb mijn eigen praktijk: Stappen in Leefstijl. Ik help mannen en vrouwen om een gezondere leefstijl te bereiken en om deze gezonde leefstijl vol te houden.

Werken aan een gezonde leefstijl is meestal niet makkelijk. Het is te vergelijken met een wandeling die je maakt op onbekend terrein. Het kost tijd en energie en je komt onderweg bochten, hobbels en obstakels tegen. Zijn de obstakels groot, dan maken we de stappen kleiner. Soms sta je even stil, maak je een omweg of doe je een stapje terug. Maar je blijft stap voor stap op weg naar jouw einddoel. Jij bepaalt zelf wat je wilt veranderen en welke doelen je wilt bereiken. Je wilt bijvoorbeeld: meer bewegen, gezonder eten, afvallen, een betere balans, meer energie, beter slapen, minder stress of een combinatie daarvan.

Ik help je graag om stappen te zetten om die gezondere leefstijl te bereiken en vol te houden. Het gaat hierbij niét over het volgen van een nieuw dieet. Het gaat over duurzame gedragsverandering. Jij gaat actief aan de slag om jouw gedrag zodanig te veranderen dat de door jouw gewenste leefstijl normaal wordt en goed past in jouw leven. Ik help je met mijn persoonlijke & positieve coaching en op basis van wetenschappelijke inzichten & methodes om jouw doel(en) te bereiken en te behouden.

Wil jij meer weten of wil je hulp om jouw gewenste leefstijl te bereiken? Neem dan contact met me op, dan plannen we (gratis en vrijblijvend) een kennismakingsgesprek. Je kunt ook meer lezen op mijn website: www.stappeninleefstijl.nl

06 - 43 02 77 44 

Met gezonde groet, Marieke Wenting

Monique Smit

Mijn missie als leefstijl- en vitaliteitscoach is om zoveel mogelijk mensen te inspireren en te enthousiasmeren om gezonder te gaan leven en zich bewuster te worden van de invloed van leefstijl op gezondheid en vitaliteit. Om je vervolgens uit te dagen om hier blijvende gedragsveranderingen in aan te brengen. Waarbij het accent ligt op willen en niet moeten!

Mijn motto is dat een gezonde en afwisselende leefstijl de basis voor een goede gezondheid van Hart, Hoofd en Lijf. en Ziel. Met verantwoorde voeding, voldoende beweging en ontspanning én de juiste mindset bepaal jij zelf voor een groot deel hoe gezond jij bent. Want gezondheid, vitaliteit en geluk is niet iets dat je overkomt. Daar heb je zelf veel invloed op.

Ik heb een no-nonsense en mensgerichte instelling. Ik ben nieuwsgierig naar de persoon die ik coach en vind humor belangrijk. In mijn manier van werken combineer ik verschillende inzichten en invalshoeken, waardoor ik een brug sla tussen lichaam en geest – zij vormen immers één geheel! Zo ontstaat er een integrale benadering van gezondheid en vitaliteit.

Ik coach  en motiveer je graag om zelf te ervaren wat voor jou werkt en hoe je de regie over je eigen gezondheid en vitaliteit kan nemen. 

www.sanalifestyle.nl (mijn eigen bedrijfswebsite)

E-mail:

Tel: 06 – 4188 3693

Rosemarie van Ruiten (tot april 2024 aan het genieten van een sabbatical)

Het is mijn passie om mensen weer te laten genieten van de dingen die zij belangrijk vinden, waar ze energie van krijgen. Te leren ontspannen en steeds meer vanuit hun hart keuzes te gaan maken op weg naar meer (positieve) gezondheid en vitaliteit. Dit doe ik als trainer Positieve Gezondheid en leefstijlcoach (o.a.  CooL-programma)

Een gezonde leefstijl bestaat onder andere uit gezond eten, voldoende bewegen, ontspanning en een goede (nacht)rust. Als leefstijlcoach help ik jou inzicht te krijgen in je gedragspatronen, waardoor je je bewust wordt van jouw eigen invloed op je gezondheid. 

Hierbij kijken we naar hart, hoofd en lijfzaken, want lichamelijke klachten hangen samen met wat je denkt, voelt en of je bijvoorbeeld dingen doet die bij je passen. Wanneer je je bewust bent van wat belangrijk voor jouw gezondheid is, van wat jij zelf wilt veranderen, is de kans groot dat het je lukt om gezonde(re) keuzes te maken en je leefstijl blijvend te veranderen. Iedere kleine stap daarbij levert op de langere termijn een groot resultaat.

Ik inspireer, coach en versterk je graag zodat je zélf de regie kan nemen en toe kunt werken naar een gezonder en vitaler leven dat bij je past.

Paulo Coelho: ‘ Als je de manier waarop je routinezaken doet verandert, sta je toe dat er een nieuw mens in je groeit’  

www.voeljevitaler.nl en www.dekrachtvanpositievegezondheid.nl

E-mail: rosemarie@leefstijlcoachesutrecht.nl

Rob Coert

Mijn naam is Rob Coert, integraal leefstijl- en vitalteitscoach.

Als leefstijlcoach help ik je met slapen, voeding, bewegen, stress en ontspanning. Ik heb mijzelf gespecialiseerd op het gebied van voeding en gedragsverandering. Ik weet alles over de verschillende stromingen in de voeding en volg de laatste wetenschappelijke inzichten op de voet. De visie van professor Hanno Pijl staat aan de basis van het programma. 

Vanuit mijn kennis over gedragsverandering weet ik hoe lastig het is om patronen te doorbreken. Ik kan jou helpen dit succesvol te doen zodat dit blijvende veranderingen zijn. Kenmerkend voor mijn manier van leefstijlcoaching is de integrale aanpak. Deze aanpak geeft inzicht in je gedachtes, gevoelens en overtuigingen en brengt deze met elkaar in balans. Hierdoor wordt je motivatie vergroot, je weerstand kleiner en wordt het makkelijker om je gedrag blijvend te veranderen. Jij staat centraal, je krijgt inzicht en regie in je eigen keuzes en je wordt weer de baas over je eigen gedrag, zodat je gezonder wordt en je vitaler voelt. Ben jij ook klaar om in beweging te komen en een eerste stap te zetten? Neem dan contact met mij op. Ik hoop je binnenkort te ontmoeten!

www.jeleefstijlinbeweging.nl (samenwerking voor het CooL programma) en

www.passievoorgezondeten.nl (mijn eigen bedrijfswebsite)

E-mail: info@passievoorgezondeten.nl

Tel: 06 – 4097 9103

Godelieve Escartín


Als Voeding & Leefstijlcoach en erkend CooL coach begeleid ik mensen in Utrecht en omgeving naar een vitaal leven met een gezond gewicht. Het is mijn passie om mensen gezond en fit van het leven te laten genieten!

 

Wil jij aan de slag met je gezondheid? Laat mij je helpen.

 

Je kunt bij me terecht met vragen als:

·       Hoe kan ik afvallen en gezonder eten?

·       Hoe krijg ik meer energie en zit ik lekker in mijn vel?

·       Hoe bouw ik een betere weerstand op?

·       Hoe kan ik minder stress en meer rust ervaren?


Ik werk niet met diëten of standaard programma’s, maar kijk naar persoonlijke behoeften en wensen. Ik werk zowel met individuele trajecten als groepssessies.

 

Het veranderen van je leefstijl is niet eenvoudig. Je leeft volgens vaste gewoonten en patronen, om deze te doorbreken en te veranderen heb je tijd, geduld en doorzettingsvermogen nodig. Met goede begeleiding voorkom je dat je terugvalt in oude gedragspatronen.

 

Een gezonde leefstijl gaat niet alleen over goede voeding, maar omvat de volgende pijers:

·       Voeding

·       Beweging

·       Slaap & ontspanning

·       Sociale verbinding

 

Verder werk ik ook met het CooL programma. Heb je een verwijzing van je huisarts of specialist en kom je in aanmerking voor het GLI CooL programma, check dan mijn website voor de mogelijkheden, locatie en startdata van de eerstvolgende CooL groep. 


www.escartin.nl

info@escartin.nl

T. 06-41931651